19,2 | ||
wiec liczyłem 9,6*23 = | ||
3 |
10 | ||
oraz 5* 23= | ||
3 |
58,4 | ||
obwód w takim wypadku wychodzi mi 38,43 + u{20/3} = | ||
3 |
2 | ||
pole to będzie 48* | = 32? | |
3 |
4 | ||
48* | =1929 pole | |
9 |
2 | ||
zależność miedzy bokami to skala podobieństwa | (bok ← jeden wymiar) | |
3 |
2 | ||
zależność miedzy polami to ( | )2 (pole ← dwa wymiary) | |
3 |
2 | ||
zależność między objętościami to ( | )3 (objętość ← trzy wymiary) | |
3 |
π | ||
α≠ | +kπ i α≠π+2kπ | |
2 |
cosα | 1+sinα | ||
+ | = | ||
1+sinα | cosα |
cos2α+(1+sinα)2 | ||
= | = | |
cosα*(1+sinα) |
cos2α+1+2sinα+sin2α | ||
= | = | |
cosα*(1+sinα) |
2+2sinα | ||
= | = | |
cosα*(1+sinα) |
2*(1+sinα) | 2 | |||
= | = | |||
cosα*(1+sinα) | cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |