matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi liczbowe
Maksik:
Dla jakiej wartości x liczby : a, b , c są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego a=x−2 , b={x+1}{3} c=5x
14 gru 12:09
Jerzy:
Musi być spełniony warunek:
x+1
2*
= x − 2 + 5x ...... i liczysz.
3
14 gru 12:12