Ciągi-wyznacz liczby
Maksik: trzy liczby których suma jest równa 7 tworzą ciąg geometryczny.Jeśli od ostatniej z nich
odejmiemy 1 to otrzymamy ciąg arytmetyczny.Wyznacz te liczby
14 gru 11:12
Jerzy:
x + y + z = 7
y2 = x*z
2y = x + (z − 1)
i liczysz.
14 gru 11:15
Maksik: Oblicz x
2+7+12+....+x=156
14 gru 12:05
Jerzy:
Jak zrobisz pierwsze, to potem zrobimy drugie.
14 gru 12:06
Blee:
Ciekawe czy chociaż jedno z tych 16 zadań zdołał zrobić.
No i oczywiście usprawiedliwia się chorobą.
14 gru 12:07
Maksik: Nie chorobą tylko po prostu potrzebuję wsparcia proszę o pomoc, a jeśli nie możesz to przecież
Cię do niczego nie zmuszam. Po co tyle jadu z Waszej strony . Nie chcesz nie pomagaj i nie
oceniaj .
14 gru 12:11
Blee:
Nie ... nie prosisz o pomoc tylko OCZEKUJESZ GOTOWCA −−− to są dwie różne rzeczy.
Dla mnie pomoc to wskazanie drogi, wyjaśnienie.
Pomocą natomiast nie nazwę podania rozwiązania gotowego na srebrnej tacy.
Podajesz kolejne zadania (zapewne docelowo dasz wszystkie 16 zadań), które ograniczają się w
większości do "podstaw do wzoru", tak więc jedyne co to Twoje lenistwo bądź przeświadczenie "i
tak nie wiem" powoduje, że nie jesteś w stanie zrobić tych zadań.
14 gru 12:20
14 gru 12:38