Najprostsza postać równania.
Tomek32: Czy można 4n4n−2 uprościć w ten sposób, że 4n*11/2 = 8n? Jeżeli nie, to czy ktoś
mógłby wskazać mi gdzie popełniam błąd?
13 gru 21:20
Mila:
Napisz całe zadanie, bo to co piszesz, to jest bez sensu.
13 gru 21:21
Azmuth: | | 4n | | 4n−2 +2 | | 1 | |
Samo |
| = |
| = 1 + |
| |
| | 4n −2 | | 4n −2 | | 2n −1 | |
13 gru 21:23
Satan: Bład tkwi w złym wyciąganiu.
13 gru 21:26
Tomek32: | |
Doprowadzić to do najprostszej postaci. Azmuth dzięki. Teraz |
| |
widzę co jest nie tak, choć możliwe, że już gdzieś wcześniej się pomyliłem.
13 gru 21:31