matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f wymierna
REX:
rozwiąż równanie a) 4/x+3=1 b) 3x−1/9−5x=1/2 c) 3/x−4=1/x d) 4x−1/x=3x e) x+5/3x=2x f) x/x+2=1/x g) 2x−1/x=2x/x−2 h) x−1/x+1=2x−2/x+2 i) X+3/2x+1=2X−1/3−x
13 gru 18:41
Janek191:
4
4
a) Jest
+ 3 = 1 czy
= 1 ?
x
x + 3
13 gru 18:52