Rys. wykresow funkcji
7dayz: Narysuj wykresy funkcji. Ktos podal by mi plan rysowania takich wykresow?
1 .f(x)=|x−1|+|x| 2. f(x)=|−|x+4|+3|−2
13 gru 15:50
6latek:

1) x−1=0 to x=1
1) x∊(−
∞,0>
2) x∊(0,1>
3) x∊(1,
∞)
rysujesz w tych przedzialach
13 gru 16:36
7dayz: ok dzieki wielkie a to drugie?
13 gru 16:41
Mila:

Zadanie2)
f(x)=|−|x+4|+3|−2=| |x+4|−3|−2
f(x)=| |x+4|−3|−2
1)
y=|x| translacja o wektor [−4,−3] otrzymujesz ⇒
2)wykres :
y=|x+4|−3 →|y| Symetria względem OX tej części wykresu ,która jest pod osią OX
⇒3)
y=| |x+4|−3|→Translacja o wektor [0,−2] ⇒
4)
f(x)=| −|x+4|+3|−2
13 gru 16:42
6latek: Dobry wieczor
Milu
13 gru 16:43
Mila:
Witam miło na forum

Jak samopoczucie?
13 gru 16:44
7dayz: dziekuje bardzo!
13 gru 17:29
Mila:
13 gru 17:29
Mila:
Może nie zmieni lekarstwa , ale zbada Cię i podejmie decyzję, która Cię uspokoi.
Idź jutro do lekarza.
13 gru 17:32