matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PYtanie
Klakol:
Witam chciałbym się dowiedzieć czy arcctg = 1/arctg
13 gru 12:45
jc:
arctg 1 = pi/4 = arcctg 1 Czy π/4 = 4/π ?
13 gru 13:00
zombi:
Działa za to np. arctg(x) = arcctg(1/x)
13 gru 13:47