matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Wojti:
Oblicz lim xarcctgx x→
∞
13 gru 12:33
Jerzy:
A do czego zmierza arcctgx ?
13 gru 12:37
Adamm:
arctg(h)
lim
x→
∞
xarcctg(x) = lim
h→0
= 1
h
13 gru 12:38
Janek191:
arcctg x
f(x) =
1
x
− reguła de l' Hospitala
13 gru 12:39