matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
Adikson :
Dla jakich wartości parametrów m oraz n wektory u ⃗=[2m+3,n−6] i w ⃗=[m−5,3−2n] są równe?
12 gru 21:04
karola:
Wektory u ⃗ i v ⃗ są równe, gdy 2m+3=m−5 i n−6=3−2n
12 gru 21:36