Proszę o pomoc Bardzo ważne.
Pomoc: Proszę o pomoc.Błagam.Dane są punkty: A = (1, 0, 0), B = (1, 2, 3), C = (2, 0, 1). Oblicz
cosinus kąta przy wierzchołku B i długość p środkowej boku AC.
12 gru 20:06
Mila:
BA
→=[0,−2,−3]
BC
→[1,−2,−2]
1)
BA
→ o BC
→=|=0*1+(−2)*(−2)+(−3)*(−2)=10
10=
√22+32*
√1+22+22*cosβ
==========
2) środkowa AC − odcinek łączący środek AC z punktem B
środek AC:
| | 1+2 | | 1 | | 3 | | 1 | |
S=( |
| ,0, |
| )=( |
| , 0, |
| ) − współrzędne środka odcinka w R3 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | √10 | |
|BS|=√(3/2)2+(1/2)2=√10/4= |
| |
| | 2 | |
12 gru 22:33
daras: wszyscy tylko błagają o pomoc ale żaden nie podziękuję
13 gru 14:43
Adamm:
ja podziękuję, ale on podziękuje
13 gru 14:49
13 gru 15:08
grzest:
Gwoli ścisłości.
|BS|=
√(1/2)2+(−2)2+(5/2)2=
√21/2.
14 gru 11:38
Mila:
Masz rację
grzest, nie obliczyłam współrzędnych BS
→.
14 gru 17:05