| π | π | |||
Miary dwóch kątów trójkąta wynoszą | i | . Oblicz miarę trzeciego kąta. odpowiedź | ||
| 6 | 5 |
Dane jest rownanie sinx = a2 + 1, z niewiadomą x. Wyznacz wszystkie wartośći parametru a, dla
których dane równanie nie ma rozwiązań.
wiem jak wyznaczać parametr, ale tutaj mam problem z sinusem i x − em obok niego....
Proszę o pomoc
bo a2<0 to sprzeczność
dzięki
Narysuj wykres funkcji f określonej w przedziale <−2,2> wzorem
a) f(x) = 2x − 1
b) f(x) = 2x−1
w punkcie a) bedzie chyba tak:
obrazek I
y1 = 2x − na czarno
y2 = 2x − 1 − na zielono
b)
obrazek II
y1 = 2x − na czarno
y2 = 2x−1 − na zielono
bardzo prosze o sprawdzenie