matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna pilne
adikson:
Ile wynosi odległość miedzy prostymi k: y−2x−7=0 i l: 2x−y+6=0 ?
12 gru 19:39
Adamm:
7−6
1
=
√
1+2
2
√
5
12 gru 19:43
adikson:
Dzięki
12 gru 19:44
Adamm:
masz 2 proste Ax+By+C
1
= 0, Ax+By+C
2
= 0 to odległość między nimi to
|C
1
−C
2
|
√
A
2
+B
2
12 gru 19:45