matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narmalna i styczna
Mar14:
Czy równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=xe
−1
wynosi y=2ex+e, a normalnej
1
1−2e
2
y=−
x−
?
2e
2e
12 gru 17:13
Mar14:
Edit f(x)=xe
−x
12 gru 17:17
Mar14:
?
12 gru 19:09
Mila:
W jakim punkcie?
12 gru 19:58
Mati:
W punkcie x
0
=−1
12 gru 21:04
Mila:
Styczna dobrze; f(−1)=(−1)*e
−(−1)
=−e Normalna: (−1,−e)∊normalnej
−1
y=
*x+b
2e
1
−e=
+b
2e
1
1
2e
2
+1
b=−e−
=−(e+
)=−(
)
2e
2e
2e
1
2e
2
+1
y=−
*x−
2e
2e
12 gru 21:49
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick