informatyka
johnsop: jak zapisax taka funkcje
![](emots/2/pytajnik.gif)
pozwala na odczytanie wartosci znajdujacych sie w okreslonym
miejscu(wspolrzedne) okreslonej macierzy
tutaj kod gdy utowrzyem tablic edyanmiczna i usunalem zawartosci
int x, y; //x−szer(kolumny) y−wys(wiersze)//
int **tab; //tablica tablic int//
int i, j;
if(int m
create(MACIERZ) {
tab = (int**) malloc(y * sizeof(*tab)); //*tab == int*//
for(int i=0; i<y; i++) {
tab[i] = (int*) malloc(M * sizeof(tab)); /tab == int//
for(int j=0; j<x; ++j)
tab[i][j] = (i+j)/10;
})
return 0;
else return 1;
}
if(int m
remove(MACIERZ) {
for(int i=0; i<y; i++) {
free(tab[i]);
free(tab);
tab = NULL;
})
return 0;
else return 1;
}