pomoze ktos ? z gory dziekuje :D
xxxx:
1. Majac dana postac kanoniczna funkcji kwadratowej opisz jej wlasnosci :
a) f(x)=4(x+3)
2−2
b) f(x)=−3x
2+5
2. wykres funkcji f powstal poprzez przesuniecie paraboli y=−3x
2 o pewien wektor oraz :
a) zbiorem wartosci funkcji jest przedzial (−
∞,5> a osia symetrii prosta x=2
b) funkcja osiaga wartosc najwieksza rowna 1 oraz rosnie w przedziale(−
∞,−4>, a maleje <−4,+
∞)
c) napisz wzor funkcji
3napisz wzor funkcji na podstawie wykresu
11 gru 20:41
xxxx: jestem gejem
11 gru 20:49
Jolanta: podaj wzór w postaci kanonicznej
11 gru 20:53
xxxx: nie mam zadnego wzoru. tzn... na sprawdzianie bylo tylko to co tutaj napisalem a ze nie bylo
mnie przez ostatnie 5 lekcji to nie mam zielonego pojecia o co tutaj chodzi
11 gru 20:56
Jolanta: kliknij po lewej funkcję kwadratową tam jest postać kanoniczna .Poczytaj a póżniej zapytaj
jeśli czegoś nie będzieś rozumiał
11 gru 20:59
xxxx: dziekuje bardzo Jolanta
11 gru 21:00
Blee:
To co ... jak nie ma Ciebie na lekcjach to nie siedzisz w domu z nosem w książkach i nie uczysz
się tego co byś się nauczył w szkole
Czy też, nie prosisz znajomych o pomoc
11 gru 21:00