matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania.
cardi bardi :
Jeśli
1+a
1−a
=
b
c
, to ile równa się a?
11 gru 15:33
student:
c+ca=b−ba a(b+c)=b−c
b−c
a=
b+c
11 gru 15:39
PW:
Wskazówka 1+a=rb i 1−a=rc, gdzie r∊R\{0}.
11 gru 15:41
cardi bardi :
Dziękuję!
11 gru 16:30