matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hym??/
ANnna:
Wykaz ze ta liczba jest liczbą całkowitą
√
3−2
√
2
−
√
2
15 lut 20:07
Eta:
3−
√
2
= (1−
√
2
)
2
√
a
2
= |a|
√
3−2
√
2
=
√
(1−
√
2
)
2
= |1−
√
2
|= −1 +
√
2
zatem;
√
3−2
√
2
−
√
2
= |1−
√
2
|−
√
2
= −1+
√
2
−
√
2
= 1 −−− jest całkowitą
15 lut 20:15