matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Iwo98:
Wyznacz przedziały wypukłości i punkty przegięcia wykresu funkcji f(x)=xe
−2x
10 gru 17:49
the foxi:
f'(x)=x'*e
−2x
+x*(e
−2x
)'=e
−2x
−2x*e
−2x
=e
−2x
(1−2x) do dzieła...
10 gru 18:21