ciag
Pituś: Ciąg (an) określony jest wzorem an = (−1)n. Suma dziewięćdziesięciu dziewięciu
początkowych wyrazów ciągu (an) jest równa?
10 gru 17:23
Pituś: *Tam jest an= (−1)n
10 gru 17:23
Maciess: S
1=−1
S
2=0
S
3=−1
S
4=0
S
5=−1
Wniosek zostawiam tobie
10 gru 17:26
Pituś: czyli suma 99 pocz. wyrazów= −1?
10 gru 17:29
Maciess: tak
10 gru 17:53
PW: Pituś, nie stawiaj pytania
"suma (...) jest równa?"
lecz podaj możliwości do wyboru − to jest pytanie testowe.
Następnym razem dostaniesz odpowiedź:
− Tak, jest równa.
10 gru 18:35