liczby zespolone
student: Proszę o pomoc. Wyznaczyć argument liczby zespolonej taki że:
10 gru 16:37
ABC: czy ty masz zaznaczyć zbiór wszystkich z spełniających to na płaszczyźnie, czy tylko podać
przykład jakiejś liczby z , która to spełnia?
10 gru 16:46
student:
Skorzystałem ze wzoru: arg(z−z
0) = α i wyszło mi coś takiego w układzie współrzędnych
10 gru 16:52
student: wszystko na płaszczyźnie mam podać
10 gru 16:52
student: dobrze robie czy niekoniecznie? dobrze jest korzystać z tego wzoru ?
10 gru 16:53
ABC: chyba źle, nie w tą stronę idziesz , jeżeli z−z0=z+4i , to z0=−4i
10 gru 17:01
student: Jesteś pewien ?
10 gru 22:37
ABC: tego że z
0=−4i? tak
10 gru 23:09