1 | ||
2) PΔAED= | *h*n=PΔBEC=S | |
2 |
k | h−m | |||
3) ΔDEC}∼ΔABE w skali | = | |||
m | m |
m | m | |||
PΔABE= | *S = | *S | ||
k | h−m |
k | h−m | |||
P ΔDEC=( | )*PΔCBE=( | )S | ||
m | m |
m | h−m | |||
PABCD=2S+ | *S+( | )S= | ||
h−m | m |
m | h−m | 2m*(h−m)+m2+(h−m)2 | ||||
=S*(2+ | + | )=S* | = | |||
h−m | m | m*(h−m) |
2h2 | ||
= | *S | |
m*(h−m) |
h3*n | ||
4) PABCD= | ||
m*(h−m) |
nh | m | |||
P3= | i k= | −− skala podobieństwa ΔABE i CDE | ||
2 | h−m |
h | 1 | h−m | ||||
k+1= | i | = | , h>m>0 | |||
h−m | k | m |
P3 | nh | |||
P=(k+1)2* | , P3= | |||
k | 2 |
h2 | nh | h−m | ||||
P= | * | * | ||||
(h−m)2 | 2 | m |
nh3 | ||
P= | ||
2m(h−m) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |