z+i | ||
arg | =π2 | |
z−i |
π | ||
Skoro argument liczby jest równy | , to znaczy że liczba ta jest równa ki, k>0. | |
2 |
z+i | ||
=ki, k>0 | ||
z−i |
k−i | ||
z = | ||
1−ki |
(k−i)(1+ki) | ||
z = | ||
(1−ki)(1+ki) |
k+k2i−i+k | ||
z = | ||
k2+1 |
2k | k2−1 | |||
z = | + i | . | ||
k2+1 | k2+1 |
2k | k2−1 | |||
x = | , y = | , k>0 | ||
k2+1 | k2+1 |
y | k2−1 | |||
= | ||||
x | 2k |
k2−1 | ||
(1) y = | x, k>0. | |
2k |
k2−1 | ||
punkt (1, 0) oraz kilka prostych o współczynnikach kierunkowych | , k>0. | |
2k |
2k | ||
x = | , k>0, | |
k2+1 |
2k | k2−1 | |||
x = | , y = | , k>0. | ||
k2+1 | k2+1 |
4k2 | (k2−1)2 | 4k2+k4−2k2+1 | ||||
|z|2 = x2+y2 = | + | = | = | |||
(k2+1)2 | (k2+1)2 | (k2+1)2 |
(k2+1)2 | ||
= | = 1. | |
(k2+1)2 |
k2−1 | ||
sinφ = | , k>0 | |
k2+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |