matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
bla bla:
AD
AC
W trójkącie ABC poprowadzono wysokość AD i BE. Uzasadnij, że
=
BE
BC
15 lut 19:21
bla bla:
czy można to zrobić tak:
1
2
* AC * BE =
1
2
* BC * AD AC * BE = BC * AD /:BC
AC * BE
= AD /: BE
BC
AC
AD
=
BC
BE
15 lut 22:04
Eta:
tak
15 lut 22:06
bla bla:
15 lut 22:14
Eta:
15 lut 22:14
ktm:
↖↗⊂≥≤Ωαβγ→
1 gru 19:49
ktm:
ja to tak zrobilem
1 gru 19:55