Oblicz iloczyn równania
mamon: Oblicz iloczyn równania (x−17)(3x−1)=(x−17)(5x−2)
9 gru 13:52
Jerzy:
Nawet nie wiesz,o co pytasz.
9 gru 13:54
mamon: Oblicz iloczyn rozwiązań równania*
Pomyłka
9 gru 13:57
Janek191:
| | 1 | |
Wyłącz ( x − |
| ) przed nawias. |
| | 7 | |
9 gru 13:58
Jerzy:
(x − 1/7)*[(3x − 1) − (5x − 2)] = 0 i działaj.
9 gru 14:00
mamon: czyli rozwiązaniami są x=17. x=13 i x=25 ?
9 gru 14:10
9 gru 14:12
Janek191:
Wykonaj odejmowanie w nawiasie
9 gru 14:13
mamon: aha, rozumiem, zapomniałem że tam jest znak −
9 gru 14:13
mamon: Dzięki
9 gru 14:13