Wykaż, że dla dowolnych zbiorów A i B
karolpp: Wykaż, że dla dowolnych zbiorów A i B:
(A ∪ B) \ (A ∩ B) = (A \ B) ∪ (B \ A) = A (różnica symetryczna) B
oraz
(A (różnica symetryczna) B) = (A ∪ B)' ∪ (A ∩ B)
8 gru 20:22
Bleee:
Coś ten drugi przykład jakoś inaczej powinien wygladac
8 gru 20:24
karolpp: racja:
A (różnica symetryczna) B)' = (A ∪ B)' ∪ (A ∩ B)
8 gru 20:25
karolpp: Pomożesz z tym a), męczę się z tym już bardzo długo
8 gru 20:25
Bleee:
AuB = (A\B) u (B\A) u (AnB)
Zastosuj
8 gru 20:43
karolpp: skąd to się wzieło? chodzi o to aby krok po kroku rozpisywac
8 gru 20:48
Bleee:
A = (A\B) u (AnB)
B = (B\A) u (AnB)
Skąd te dwie równości chyba wiesz... Tak?
To podstaw to do lewej strony będziesz mieć to co napisalem
8 gru 21:00