Trygonometria
Marcelina: W układzie współrzędnych dany jest trójkąt o wierzchołkach A=(1,0) B=(2,0) C=(5,4) ile wynosi
cosinus kąta przy wierzchołu B. Czy odpoweidz −0,8 jest prawidłowa
8 gru 16:32
Leszek: Wektory : BA = [ −1 , 0] ; BC = [ 3 , 4 ]
Wykorzystaj iloczyn skalarny wektorow BA o BC = | BA | * | BC | * cos α
8 gru 16:41
6latek: BAoBC= −3+0=−3
|BA|= 1
|BC|= 5
BAoBC= |BA|*|BC|*cosα
wiec twoja odpowiedz jest nieprawidlowa
8 gru 18:42
Mila:

BA
→=[−1,0]
BC
→=[3,4]
[−1,0] o [3,4]=−3
−3=1*5*cos∡B
8 gru 18:52