matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Haahah
Qwerry :
Czy R do potęgi (−3/5) to to samo co 1/ R do potęgi 3/5 ?
8 gru 16:18
xy:
1
x = (
)
−1
(ale dla x ≠ 0)
x
1
zatem R
−3/5
= (
)
3/5
R
dla R ≠ 0
8 gru 16:24
Alek:
Masz wzory potegowe w podreczniku nawet do gimnazjum
1
a
−n
=
a
n
8 gru 16:31