zbiory
Pola: Niech A, B, C i D będą dowolnymi zbiorami. Która z poniżej podanych relacji nie jest prawdziwa?
1)A\(B∪C) = (A\B)\C
2)(A\B)∩(C \D) = (A∩C)\(B∪D)
3)(A ⊂ B) =⇒(C \B ⊂ C −\A)
4)A\[B\(C \D)] = (A\B)∪[(A∩C)\D]
5)[(A∩B)∪C]\A = (A∩B)\C
Prosze o pomoc, i o jakies objasnienie

nic mi nie wychodzi
8 gru 10:54
Bleee:
Wczoraj pisałaś że masz wyniki.
Dlaczego ich nie podasz, zamiast tego znowu piszesz to zadanie?
Czyżby jednak nic nie zostało zrobione i czekasz na GOTOWCA
8 gru 11:09
Bleee:
A druga sprawa... Przykład C, co ma oznaczac:
= ⇒

oraz
C − \ A
8 gru 11:14
ICSP: 1) fA = a , fB = b , fC = c
fA\(B∪C) =fA(1 − fB∪C) = a(1 − b − c + bc) = a(1 − b − c(1 − b)) =
= a(1−b)(1−c) = fA\B(1 − fc) = f(A\B)\C
Pierwsza jest prawdziwa.
W ten sam sposób sprawdzisz pozostałe.
8 gru 11:59
Pola: Jejku bardzo Ci dziękuje

8 gru 12:43