Zbiory
Paleta: Niech A, B, C i D będą dowolnymi zbiorami. Która z poniżej podanych relacji
nie jest prawdziwa?
1)A \ (B ∪ C) = (A \ B) \ C
2)(A \ B) ∩ (C \ D) = (A ∩ C) \ (B ∪ D)
3)(A ⊂ B) =⇒ (C \ B ⊂ C − \A)
4)A \ [B \ (C \ D)] = (A \ B) ∪ [(A ∩ C) \ D]
5)[(A ∩ B) ∪ C] \ A = (A ∩ B) \ C
mozna prosic o obliczenie + odpowiedz ( chce sprawdzic swoje wyniki )
z gory dziekuje
7 gru 22:12
Bleee:
To pokaż swoje wyniki to sprawdzimy
7 gru 23:27
Pola: niestety wszystkie okazaly sie bledne, nie mam pojecia jak to dobrze obliczyc
7 gru 23:41