matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź określoność form kwadratowych
Patryk:
Sprawdzić określoność form kwadratowych a)f(x,y)=−x2 +xy−y2, b) f(x,y,z)=2x2 +y2 −4xy−4yz, c) f(x,y,z,t)=−x2 +2xy−2y2 +yt−3z2 −3zt−4t2 .
7 gru 22:09