Proszę o pomoc.
Maciej : Zapisz wyrażenie w postaci potęgi: 124{3}*32 *(81) 2*3−3.
7 gru 08:28
K: Czy pierwszy czynnik to 124÷3?
7 gru 08:35
K: wsk. : 812=(92)2=94=(32)4=38
7 gru 08:40
Maciej : Zapisz wyrażenie w postaci potęgi :12{4}{3}*32*(81) 2*3−3.
9 gru 11:41
Maciej :
9 gru 11:42
Maciej : Zapisz wyrażenie w postaci potęgi: 1!2{4}{3}*32 *(81) 2 *3−3.
9 gru 11:58
Maciej : Zapisz wyrażenie w postaci potęgi: u{1}(2)(3)(4)*32*(81) 2*3−3.
9 gru 12:02
Jerzy:
Ty jesteś ograniczony, czy udajesz ?
9 gru 12:02
Maciej : Zapisz wyrażenie w postaci potęgi :u (1){2}{3}{4}32 *(81)2 *3−3.
9 gru 12:06
Maciej : Zapisz wyrażenie w postaci potęgi: U{1}*{2}*{3}*{4}*32 *(81) 2 *3−3.
9 gru 12:09
Maciej : | | 1 | |
Zapisz wyrażenie w postaci potęgi : |
| *32 *(81) 2 *3−3. |
| | (234) | |
9 gru 12:17