błagam pomozcie
krzyss: W oparciu o definicje struktury "POINT" zawierajaca inofrmacje o wspolrzednych punktu na
plaszczyznie nalezy zdefiniowac dwie funkcje "pole" i "obwód" a zwracajace odpowiednio
wartosci pola i obwodu trojkata o wierzchołkach przekazanych do funkcji.ODPowiednie deklaracje
ponizej:
struct POINT {
int x;
int y;
}
float pole(struct POINT , struct POINT , struct POINT )
float obwod(struct POINT , struct POINT , struct POINT );
Deklaracje funkcji oraz definicje struktury nalezy umiescic w pliku naglowkowym: point.h zas
kazda definicje funkcji w osobnym pliku(pole.c, obwod.c) a nastepnie napisac krotki program
testujacy(zad14.c)
wartosc pola trojkata prosze wyliczac bez korzystania z pierwiastka kwadratowego
w powyzszych funkcjahc nie stosujemy pobierania i wypisywania wartosci
6 gru 23:59
jc:
float pole(struct POINT A, struct POINT B, struct POINT C){
return 0.5*abs( (B.x−A.x)*(C.y−A.y) − (C.x−A.x)*(B.y−A.y) );
}
Druga funkcja podobnie.
Program testujący:
struct POINT{ ... }
float pole( ... ) { ... }
float obwod( ... ){ ... }
int main(){
struct POINT A = {1, 2};
struct POINT B = {5, 3};
struct POINT C = {3, 7};
printf("%f\n%f\n", pole(A,B,C), obwod(A,B,C) );
return 0;
}
7 gru 11:20
ICSP: Jaki to jest język programowania ?
7 gru 11:25
jc: Zakładam, że C.
7 gru 11:28
krzyss: tak , tak , język C, dziekuje bardzoo
8 gru 18:53