matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie wiem
Małgosia :
3
√
8
−
1
* 16
3
/4 Źle to troche widać ale pod pierwiastkiem jest 8 do potęgi −1 razy 16 do potęgi 3/4
6 gru 22:29
Jolanta:
1
8
−1
=
8
4
√
16
3
=16
3/4
6 gru 22:32
Jolanta:
3
√
1
8
=
1
2
4
√
16
=2 2
3
=8 albo 16
3/4
=(2
4
)
3/4
=2
4*3/4
=2
3
=8
6 gru 22:43