Równanie, f.kwadratowa
gfdsd: Nie mam pomysłu jak zacząć
6 gru 22:01
ICSP: t =
4√x + 3 , t
2 =
√x + 3 , t ≥ 0 , x ≥ − 3
6 gru 22:10
gfdsd: Dziękuje!
6 gru 22:19
gfdsd: Chociaż, wynik mi wyszedł ciut inny...
Założenia t ≥ 0 i x ≥ −3 w jaki sposób muszę wykorzystać? Wynik to x = 13 a mi wyszło x =2
6 gru 22:25
ICSP: Może t Ci wyszło 2 a nie x ?
6 gru 22:33
gfdsd: Rzeczywiście, moje t wyniosło 2. W jaki sposób teraz wykorzystać to t do obliczenia x?
6 gru 22:40
ICSP: Patrz na pierwszą linijkę mojego pierwszego wpisu.
6 gru 22:41
gfdsd: Dziękuję
6 gru 23:25