matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
kowal2000:
Figura przedstawiona na rysunku składa się z trójkąta i połowy koła. Opisz tę figurę za pomocą układu nierówności
https://pl-static.z-dn.net/files/ded/b1fe487790049d4013820f6253e5e155.png
6 gru 21:26
Mila:
3
23
prosta AB , gdzie A=(1,−2), B=(5,4) ⇔y=−
x+
2
2
3
7
prosta BC , C=(9,−2)⇔y=
x−
2
2
Suma obszarów:
3
23
3
7
[y≤−
x+
i y≤
x−
i y>−2] lub [y≤−2 i (x−5)
2
+(y+2)
2
≤4
2
]
2
2
2
2
6 gru 22:33