matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne - jaki wzór?
Amadeusz:
x+1
Mam funkcję f(x)=
i chcę wyliczyć jej pochodną. Jakiego wzoru muszę użyć, bym to
4
zrobił poprawnie? Pozdrawiam.
6 gru 19:08
Jerzy:
1
f(x) =
(x+1)
4
1
f'(x) =
4
6 gru 19:10
6latek:
1
1
f(x)=
x+
4
4
6 gru 19:10
Amadeusz:
Dzięki za wskazówkę
6 gru 19:13