matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Maciej :
Zapisz wyrażenie w postaci potęgi: (1
2
4
{3})*3
2
*(81)
2
*3
3
.
6 gru 19:01
6latek:
81= 3
4
(3
4
)
2
= 3
8
6 gru 19:07
Mila:
(..)*3
2
*(3
4
)
2
*3
3
=(..)*3
2
*3
8
*3
3
=(..)*3
2+8+3
=(..)*3
13
źle zapisałeś to wyrażenie w nawiasie , popraw.
6 gru 19:10