matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile liczb calkowitych
Pituś:
ile liczb calkowitych spelnia nierownosc πx>2x
2
? Czy 3 to poprawna odp?
6 gru 17:59
6latek:
πx−2x
2
>0 x(π−2x)>0
π
x=0 lub x=
2
x∊(0,π/2) wiec nalezy 1 calkowita
6 gru 18:25
Mila:
y= π*x−2x
2
6 gru 18:34
Pituś:
Dzięki!
6 gru 18:37