Wykaż
Sandrunia: Dana jest liczba x=( √3 − 2√2 )2 + 4√6 wykaż że liczba x jest naturalna. BARDZO BYM
PROSIŁA ZEBY KTOS ZROBIL TO KROK PO KROKU TAK NAJLEPIEJ ZROZUMIEM DZIEKUJE ♡
5 gru 21:49
ABC:
(√3−2√2)2=(√3)2−2 √3 2√2+(2√2)2=3−4√3√2+4*2=11−4√6
zatem x=11−4√6+4√6=11
5 gru 22:02
6latek: Ojj tam .W zerowce juz Pani nam pokazuje jak liczyc
(
√3)
2−2*
√3*2
√2+(2
√2)
2+4
√6= 3−4
√6+8+4
√6= dokoncz
Wzor (a−b)
2= a
2−2a*b+b
2
5 gru 22:05
Sandrunia: Ok, thx, bądź milszy nastempnym razem okx buraku
5 gru 22:07
Sandrunia: ABC dziękuję bardzo :3
5 gru 22:08
6latek: A co ja mam powiedziec o tobie ? Zes ....... ?
5 gru 22:40