1 | 1 | a | a | a | a3 | |||||||
V1= | ( | * | * | )* | = | |||||||
3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 48 |
a3 | a3 | |||
V2=8* | = | −objętość ośmiościanu | ||
48 | 6 |
a | a3 | a | ||||
Vszm=( | )3= | − objętość sześcianu (zielonego) o krawędzi | ||||
2 | 8 | 2 |
1 | 1 | a | a | a | a3 | |||||||
VKLOM=V1= | ( | * | * | )* | = | |||||||
3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 48 |
a3 | a3 | 5a3 | ||||
V__r= | − | = | objętość bryły po odcięciu KLOM z małego sześcianu | |||
8 | 48 | 48 |
5a3 | 5 | |||
Vn= | *8= | a3 | ||
48 | 6 |
5 | 1 | |||
V{sz}−Vn=a3− | a3= | a3 | ||
6 | 6 |
a√2 | ||
objętość ośmiościanu foremnego o krawędzi b= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |