największa i najmniejsza wartość
bla bla: Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji
f(x) = √3 cosx2 + sin x2 − x−32
15 lut 17:34
Basia:
ta funkcja nie ma ani wartości największej, ani najmniejszej bo
limx→−∞ f(x)=+∞ a limx→+∞ f(x)=−∞
może chodzi o ekstrema lokalne, albo wartość najmniejszą i największą w jakimś określonym
przedziale
15 lut 17:41
bla bla: to nie wiem o co chodzi

treść zadania jest dokładnie taka jak napisałam. No trudno. Dziekuję
za odpowiedź.
15 lut 17:47
Basia: a może ja źle odczytuję; może to jest sin(x2−x−32) ?
chociaż to chyba nie ma sensu
15 lut 17:49