matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Róznica symetryczna zbiorów
Misiek:
Wyznacz A (różnica symetryczna) B: A={x∊R:2
2x
2
− 9 * 2
x
2
+ 1
+32 ≥0} B={x∊R: log
3
(4x+11) − log
3
(x+2) ≥1} Różnicę symetryczną może i bym policzył, ale mam problem z wyznaczeniem obu zbiorów
4 gru 17:35
iteRacj@:
log
3
(4x+11) − log
3
(x+2) ≥1 zał. 4x+11>0, x+2>0
4x+11
log
3
(
)≥log
3
3
x+2
4x+11
>3
x+2
2
2x
2
−9*2
x
2
+1
+32 ≥0 2
2(x
2
)
−2*9*2
x
2
+32 ≥0 (2
x
2
)
2
−18*2
x
2
+32 ≥0 t=2
x
2
, t>0 t
2
−18*t+32 ≥0
4 gru 22:26
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick