matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje liniowe
Maciek:
napisz równanie funkcji liniowej , której wykres jest równoległy do wykresu y = 3 i przechodzi przez punkt A(4,−1)
15 lut 17:20
Eta:
k: y= 4 wsp. kier. a=0 równanie tej prostej p || k p: y =a*x +b a= 0 A( 4,−1) to: −1= 0*4 +b => b= −1 to prosta ma równanie: y= 0*x −1 =>
y= −1
16 lut 03:23