X
X: | | 3−12 | |
Ciąg (an) jest określony wzorem an = |
| dla n≥1. Liczba wszystkich całkowitych |
| | n | |
niujemnych tych wyrazów tego ciągu jest równa
A) 4 B) 3 C) 6 D) 2
4 gru 09:43
ICSP: E) 0
4 gru 09:47
Maciess: Zgubiłeś n w liczniku
4 gru 10:09
X: Dzięki
| | 3n − 12 | |
Ciąg (an) jest określony wzorem an= |
| dla n≥1. Liczba wszystkich całkowitych |
| | n | |
niujemnych tych wyrazów tego ciągu jest równa
A) 4 B) 3 C) 6 D) 2
4 gru 10:18
Jerzy:
| | 12 | |
an = 3 − |
| , podstawiaj i licz |
| | n | |
4 gru 10:23
Adamm:
n|12
Jest 6 takich liczb
4 gru 10:29
Adamm: 6 liczb łącznie z ujemnymi, bez ujemnych jest 3
4 gru 10:30
Jerzy:
Adamm ... nie zrozumiałeś treści zadnia.
Odp:B)
4 gru 10:33