matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rekurencja uniwersalna
Martino:
Oszacuj rząd wielkości funkcji T korzystając z twierdzenia o rekurencji uniwersalnej. Funkcja T zadana jest równaniem następującym rekurencyjnym:
n
T(n)=4T(
)+c dla c∊N
2
Jak wykonywać zadania, gdzie zamiast n jest c?
3 gru 23:44
Martino:
a=4 b=2 f(n)=c n
log
(2)
4
=n
2
f(n)∊ ... ?
3 gru 23:55