matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile jest liczb naturalnych
donitz:
Ile jest licb naturalnych trzycyfrowych które w dzieleniu przez 13 dają resztę 11?
3 gru 23:15
liczba:
69 liczb
3 gru 23:20
donitz:
nieważne mam to a1 = 102 an = 999 r = 13
an − a1
n =
+ 1
r
3 gru 23:23
student:
70
3 gru 23:27