Wyznaczyć kąt pod którym przecinają się krzywe
Krakowian: Wyznaczyć kąt pod którym przecinają się krzywe:
y=ex oraz oś OY
3 gru 20:51
Mila:

Punkt przecięcia OY
(0,1)
Równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=e
x w punkcie (0,1)
s: y=f'(0)*(x−0)+f(0)
f'(x)=e
x
y=e
0*x+1
y=x+1
3 gru 22:31
student: Mila, nie trzeba wyznaczać równania stycznej, żeby wyznaczyć kąt
3 gru 22:44
Krakowian: | | π | |
Wszystko fajnie do momentu α= |
| . Skąd się to bierze? |
| | 4 | |
3 gru 23:06
6latek: tg45o=1
3 gru 23:07
Mila:
Kąt między styczną a osią OY, nie widzisz tego?
3 gru 23:10
Krakowian: Okej, widzę.
3 gru 23:34
Mila:
3 gru 23:43