matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadanie:
lelele:
a) 9
3/10
: 27
−4/5
= b) 13
3/2
/
√
52
* (2/13)
3
=
3 gru 17:56
6latek:
a) 9= 3
2
27= 3
3
b)
√
52
=
√
4*13
=
√
4
*
√
13
= 2*
√
13
= 2*13
1/2
3 gru 18:25