dlugosc podstaw
Pituś: długosc podstaw trapezu prostokatnego abcd wynoszą |AB|=6 i |CD|=2
krotsza przekatna trapezu jest prostopadla do dluzszego ramienia.
Długosc tej przekatnej jest rowna....?
prosze o pomoc
3 gru 17:23
PW: Wykonaj rysunek z oznaczeniami, bez tego nic nie wyliczysz.
3 gru 17:43
Bleee:
Z rysunku wywnioskujesz że masz tutaj 3 trójkąty prostokątne oraz 3 niewiadome. Rozwiązuje
układ rownan
3 gru 18:03
Eta:

w ΔABC : h
2=2*4 = 8
w ΔACD : x
2=h
2+2
2 ⇒ x
2=12
x= 2
√3
3 gru 18:20
Pituś: Dziekuje wszystkim za pomoc!
3 gru 19:46