π | π | |||
x0 ∈ (− | + 2kπ, | + 2kπ), k ∈ Z | ||
2 | 2 |
√ cos(x + h) − √cos(x) | cos(x + h) − cos(x) | ||
= | |||
h | h (√cos(x + h) + cos(x)) |
cos(x)cosh − sin(x)sin(h) + cos(x) | −sinx | |||
= | → | |||
h (√cos(x + h) + cos(x)) | 2√cos(x) |
h | 2x + h | |||
cos(x + h) − cos(x) = −2sin( | )sin( | ) | ||
2 | 2 |
| sin(h/2) | −sinx | ||||||||||||
* | → | |||||||||||||
√cos(x + h) + √cosx | h/2 | 2√cos(x) |
f(x+h)−f(x) | ||
lim h→0 | ||
h |
√cos(x+h)−√cos(x) | ||
limh→0 | = | |
h |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |